A sorozat mögött


Elmondhatjuk, hogy minden eltelt évvel gyorsabban teszünk kisebb-nagyobb felfedezéseket, fejlődik a technológia, válnak egyszerűbbé és gyorsabbá a gyártási folyamatok, illetve egy ideje már elvonultak azok az évtizedes viharfelhők, amik befagyasztották a világűrt megismerni vágyó szándékot.

Példaként két közeli eseménynél maradva; az Amerikai Egyesült Államok elnöke, - kevéssel beiktatása után - alig két hónapja fogadta el azt a költségvetési tervezetet (19,508 billió dollár), ami a NASA-nak elégséges összeget biztosít, hogy embert küldjön a Marsra 2033-ig. A másik példa éppen csak egy hete történt; a SpaceX egy újabb sikeres küldetést hajtott végre, egy újra használatba vett Falcon 9-es rakétával küldtek fel egy műholdat a Kármán-vonal fölé, majd tért vissza épségben.   

Ezek az események is jelzői, hogy egy másik kort élünk, ahol már általános dolog kacérkodni az atmoszférán túli világgal, és ami előszobája az emberiség bolygóközivé válásának. A kudarcba fulladt, és vagy tragédiával végződött eseteken tovább lendültünk, pont úgy, ahogy egy gyermek, járni tanulás közben sokat esik-kel, de kudarcait feledve végül céljához ér.

Újra szokás kezd lenni a társadalom szélesebb rétegei számára a rakéta indítások nyomon követése, (a kor szelleméhez méltón webes közvetítések által) magánvállalatok kapnak megrendeléseket államoktól/állami cégektől, akik ezeken keresztül elhozták a civil szférába a jövő űreszközeinek fejlesztését, sőt, az iránta tanúsított érdeklődést is.

Az ismeretlen megismerése, a felderíthető nyersanyagforrások, az ember által bejárható operatív tér növelése, a lehetőség egy globális kataklizma túlélésére, mind együttesen és egyenként járultak hozzá, hogy a világűr felfedezésének szándéka új életre keljen szerte a világon...

Már nem csak egy szűk kör találja előremutatónak az ezen a téren tett erőfeszítéseket. Köztudomású, hogy milyen gazdasági előnyökkel jár egy világot meghódító (pl: mobiltelefon) termék létrejötte, az űrkutatás nyomán. Munkát, lehetőséget, innovációt jelent mindenki számára. Ezek az eszközök és ismeretek pedig összekötik az emberek érdeklődési köreit, és ezen fellelkesülve fogalmazódott meg


oldalunk is, ami egy olyan (magyarországi) közösség gyűjtőpontja/informátora/beszélgető asztala kíván lenni, ahol érdeklődve figyeljük az űrvállalatok következő sikerét, és ami a témakör MINDEN rajongója számára nyitott hely, és nem csak egy speciális szakmaibb réteg találja meg benne helyét.

Ezen túlmenően a kalandor mentalitással rendelkezők, a témában józanul mérlegelő, az emberiség szempontjából az űrutazásban potenciális gyarapodási lehetőségeket felfedezők azok, akik leginkább ehhez a társasághoz közel érezhetik magukat.


Akik esetenként lenyűgözve szemlélik ezeket az ember alkotta legújabb csodákat.


Akik beleképzelik magunk egy olyan korba, ahol mindez már valóság, ahol a hétköznapjaink része az űr meghódítására tervezett eszközök használata. 


Akik hiszik, hogy pozitív irányba változhat az emberi társadalom az űrutazás által.


Ezekért, és ennek a támogatására jött létre ez a kezdeményezés.

Megjegyzések

Posztok